Blomke’s Sinne fan de Frije Wetters

IMG_0268
Een jonge Sunne in de Doggy Ride

Sinne is 20 september 2013 bij Limmie van der Woude – Boerstra  in Mantinge in Drente geboren, nadat ik gebeld was dat er een bruin-witte pup beschikbaar heb ik meteen Limmie gebeld en ben ik met Beike gaan kijken en was meteen verkocht, het was een mooie stevige teef en hoewel ik als voorkeur een zwart-witte teef had opgegeven had ik ook aangegeven dat de kleur niet uitmaakte. We hebben Sinne op 13 November opgehaald, samen met mijn broer en neefje Tomas, op de terugweg was het al donker en Sinne was wat bang voor de lichten van de tegenliggers maar toen ze bij Tomas achterin lag was alles goed en was ze rustig.

Thuis heeft ze eerst de boel wat verkent, maar omdat het donker was heeft ze snel buiten haar behoefte gedaan en wat gegeten. Ze was eigenlijk meteen zindelijk, ze heeft nooit iets in huis gedaan.

Thuis is Sinne normaal vrij rustig en hoor je haar amper, behalve als ze met de bal wil spelen. Buiten doet ze niets anders dan op katten jagen als je haar de kans geeft, maar ze heeft ook hazen, kraaien, ekster en egels gepakt en in het voorjaar rooft ze de nesten leeg als ze de kans krijgt.

Sinne was als pup een vrij gemakkelijke hond en het enigste probleem was dat ze met Beike mee ging achter de hazen aan het land op, maar toen ze ruim een jaar was deed ze dat niet meer en blijft Beike ook beter bij ons.

Tegenwoordig moet ik wel oppassen waar ik Sinne los laat lopen want waar je katten tegen komt kun je haar niet los laten want ze grijpt ze en schud zenzo hard doornelkaar dat ze later dood gaan, ze bijt ze niet stuk want er is niets aan te zien, dus alleen buiten het dorp nog los laten lopen.