Beike leeg gebleven.

Vandaag zijn we met Beike naar de dierenarts geweest om weer een echo te maken, vorige week dacht ze een stel afgestorven vruchtzakjes te zien en hoopte dat er nog wat zou zijn maar nu bleek dat er werkelijk niets was.

Ik had wel goede hoop tot vorige week want haar gedrag was echt veranderd, ze was in eens heel erg op eten gefixeerd voor haar doen en een beetje loom en luisterde beter dan ooit, ging niet de sloot over op zoek naar hazen maar sjokte eigenlijk gewoon een beetje mee, volgens mijn dierenarts komt het tegenwoordig vaker voor dat honden leeg blijken te zijn na een goede dekking, vorige week had ze het 3 keer en ze dacht dat het door het canine herpes komt, in november zullen we het weer proberen en dan laat ik haar wel inenten tegen herpes.

We zullen dan weer Epke gebruiken en dat zal een van de laatste gelegen heden zijn want de keer daarna zal ze 6 jaar zijn.

Van Sinne verwacht ik dat ze eind juli gedekt zal worden en dan zullen haar pups net de deur uit zijn als Beike weer gedekt wordt.

2 gedachten over “Beike leeg gebleven.”

 1. Hallo Fred,
  Ik denk, ik zal weer even op de site kijken hoe of het er voor staat met Beike, lees ik dit teleurstellend bericht dat ze helaas niet drachtig is gebleken. Het zit je ook niet mee hoor, wat jammer nou! Hopelijk heb je met Sinne straks meer succes. Gelukkig heb je nog de herkansing en geldt voor Beike, drie maal is scheepsrecht! Ik hoop het van harte, ook voor Nancy, omdat het ook Epke zijn eerste nestje zou zijn, en als dek-reu eigenaar verheug je je daar ook op. Het is lastig je teleurstelling weg te slikken en je op de volgende dekking te focussen, maar we gaan er gewoon van uit dat je in ieder geval van één van de honden een nestje zult hebben dit jaar. Houdt moed en het komt goed! Succes straks met Sinne haar dekking! Vriendelijke groeten van Wilma Binken

  Like

  1. Ja het is een teleurstelling maar er zijn ergere dingen moet je maar denken en we zullen in november het weer proberen.
   Met Sinne ook een teleurstelling want de gekozen nummer 1 dekreu bleek onvruchtbaar bij testen en valt dus af, zonde want elke reu die afvalt is er weer 1 minder en dat is slecht voor het ras.
   De reserve Cis Mike onder de St. Jan heeft die problemen niet, hij heeft Lente yfke fan de Frije Wetters gekt en dat heeft een nestje opgeleverd dus als er geen andere problemen zijn dan moet het lukken en je leest alles hier, je kunt het ook volgen door op de nieuws pagina op volg van het Kapteins Hiem, dan krijg je bij een nieuw bericht het ook per email.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s